Demo EP

by Mindless Violence

/
  • Streaming + Download

     

1.
01:53
2.
3.
4.
5.

credits

released November 29, 2011

tags

license

all rights reserved

about

Mindless Violence Skopje, Macedonia

Too punk for the hardcore kids, too hardcore for the punk
kids, too mainstream for the thrash kids, too thrashy for
the mainstream kids. We are young ,angry and loud.Combining thrash and early hardcore punk we always speak our minds. Formed in 2010,playing shows around and preparing releases.
... more

contact / help

Contact Mindless Violence

Streaming and
Download help

Track Name: DIY
Се сеќавам на сите бендови

кои ги гледав залепени на автобуски

како мал љубопитен за сцената

која со години се градеше.

SMUT, БУМБИКС, FPO

бендовите се редеа

некои од нив заминаа

а некои од нив останаа.Но нови бендови се појавија

кои ја продолжија традицијата

сеуште DIY етика без текстови кои водат кон патетика!!
Track Name: Raboti,Konzumiraj,Umri
Ги следиш трите правила

на капиталистичката идила

работи, конзумирај, умри

Од 9 до 5, од 5 до 9

работиш за храна и топол кревет

РАБОТИ, КОНЗУМИРАЈ, УМРИ!!!

Се палиш само на малите нешта

Го дркаш само на малите нешта
Track Name: Дали треба да ти докажам
Дали треба да ти докажам
Дека немам згазено ни бубачка
Дали треба да ти докажам
Дека не сум јас арамија

Дур некој краде
тој мене ме апси
Дур некој убива
отслужувам казна

Дали треба да ти докажам
Дека немам згазено ни бубачка
Дали треба да ти докажам
Дека не сум јас арамија

Искомплексиран момак
со пиштол и значка
Искомплексиран момак
на се става тачка
Track Name: Забот на времето
Наполнив 18, полека сваќам дека стареам
нови предизвици и нови борби, сега ме чекаат
Облечи палто - татко ми ми рече
но јас не сум спремен за сето тоа,
јас сум сеуште дете

За жал само еднаш р’ти семето
и сите сме препуштени
на забот на времето

Знам, предосеќам, се побрзо се приближува
но продолжувам да чекорам јас кон иднината
Се трудам, максимално, фокусиран да останам
не запирам, за моментов јас живеам.
--------------------------------------------------------------------------------------

The Tooth of Time

I turned 18, I slowly realize that I’m ageing
New challenges and battles are waiting for me now
Put on a coat – my father said to me
But I’m not ready for the load of that,
I’m still a kid.

Unfortunately, the seed sprouts only once
And we are all victims
Of the tooth of time

I know, I can sense it, it comes closer all the faster
But I keep on walking towards the future
I do my best to stay focused
Never stop, I live for this moment.
Track Name: Stranec vo ovoj grad
Роден во овој град
во него станав странец
зошто дојдоа кучињата
кои беа врзани на ланец.
И станав странец!!!! Х3
Во овој град станав странец!!!!!Рефрен
Не сум дел од метрополата Х3
наречена СкопјеОдејќи по овој град
прости звуци слушам
од кафанските револуции
јас се гушам.
И јас се гушам!!!!!! Х3
Во овој град јас се гушам!!!!
---------------------------------------------------------------------------------

A stranger to this town

Born in this town
I became a stranger to it
‘Cause here came dogs
that used to be chained
And I became a stranger!!!! X3
I became a stranger to this town!!!


Chorus:
I am not a part of the metropolis
Called Skopje

Walking through this town
I listen to vulgar sounds
The kafana revolutions
Suck the air out of my lungs.
And I am choking!!!! X3
I am choking in this town!!!!